דלקת בגרון

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/11/2001 | 10:55 | מאת: לימי

שלום! הבת שלי בת שנתיים, כבר 5 ימים יש לה חום גבוה. ביום חמישי היינו בקופ"ח והרופאה אבחנה דלקת גרון חזקה ונתנה לה מוקסיפן פורטה. החום עדיין גבוה ובנוסף לכך אתמול היא התמלאה בפריחה , בפנים פריחה אדומה יותר גדולה ובגוף נקודות אדומה קטנות. שאלתי היא מה לעשות עד מחר. האם להפסיק את האנטביוטיקה. אני יודעת שאין לה רגישות כי לפני שבועיים היא סיימה 2 בקבוקים בגלל דלקת באוזן ולא הייתה בעייה. האם זו יכולה להיות שנית? האם אפשר לחכות עד מחר? יש לציין כי הילגה לא אוכלת, אין לה תיאבון היא מידי פעם שותה חלב ושותה המון מים. היא מקבלת בנוסף אקמול. תודה

17/11/2001 | 13:48 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

הערותי לגבי המקרה: יתכן מאד שמדובר במחלה וויראלית הגורמת לחום, דלקת גרון ופריחה לאחר מכן. מציאת דלקת גרון (גם "חזקה" - דהיינו, מלווה בנקודות על השקדים, מן הסתם) איננה סיבה לתחילת אנטיביוטיקה במידה והחשד למחלה וויראלית הוא העיקרי. רגישות לאנטיביוטיקה איננה חייבת להיות בחשיפה הראשונה לתרופה אלא יכולה להופיע בכל שלב בלקיחה ,כך שנטילה חוזרת איננה שוללת חסר רגישות. חסר תגובה למוקסיפן לאחר 48 שעות טיפול יכול להצביע על כך שמדובר אכן במחלה וויראלית או מחלה חיידקית בה האנטיביוטיקה איננה מסייעת ויש להחליף לאחרת. ע"פ התיאור - כתמים גדולים ע"פ הגוף- לא מדובר בשנית. בשנית הפריחה מאד עדינה ולמעשה נראית כמו אודם מפושט, כמו לאחר חשיפה לשמש. האם להמשיך או להפסיק אנטיביוטיקה - אי אפשר לתת המלצה כזו דרך פורום באינטרנט. במידה והילדה לא נראית לך יש להיבדק ע"י רופא, אך אם היא שותה ונראית טוב הדבר יכול להמתין עד מחר.

מנהל פורום רפואת ילדים