צורך בתוסף אצידופולוס?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

03/02/2004 | 12:43 | מאת: מירית

שלום, בתי, בת 10, קיבלה בתור ילדה קטנה אנטיביוטיקה מניעתית עקב רפלוקס בדרכי השתן. הטיפול המניעתי ניתן לה בערך במשך שנתיים-שנתיים וחצי, עד גיל 5 לערך. אני מקבלת טיפול אנטיביוטי מונע עקב ריבוי דלקות בדרכי השתן. (יש לי ציסטינוריה, וגם לבתי.) לפני שבוע, קיבלתי טיפול שיאצו עקב גב תפוס, והמטפל הסביר לי עד כמה אני חיה חיים לא בריאים, ועד כמה העובדה שאני מקבלת אנטיביוטיקה מניעתית היא מזעזעת לבריאות, ושאני חייבת לקבל אצידופולוס, וכן מין תמיסת אשכוליות שאמורה לטפל בקנדידה שלדידו אין ספק שפושה בגוף שלי. שאלתי: כאשר בתי קיבלה את האנטיביוטיקה המניעתית, לא נאמר לנו שאנחנו חייבים לתת לה תוסף של אצידופולוס. האם זה הפיך? כלומר, האם יש צורך לתת לה אצידופולוס כיום, כדי להשלים את מלאי החיידקים ה"טובים"? האם החוסר הושלם כבר? האם ייתכן שכלל אין - ולא היה - חוסר? אשמח לקצת סדר בעניינים. תודה רבה, מירית

03/02/2004 | 22:14 | מאת: ד"ר מיקי שטיין

טיפול אנטיביוטי עלול לגרום לשינויים בריכוזי והרכב החידקים שנמצאים באופן טבעי במעיים אך לאחר הפסקת הטיפול המצב חוזר לקדמותו. אין צורך להלעיט אותה בתוספי מזון. כמו כן כל נושא מתן "חידקים טובים" הינו כעת במחקר מדעי רפואי ואין המלצה גורפת לתת לכל ילד המקבל אנטיביוטיקה טיפול כנ"ל

מנהל פורום רפואת ילדים