מבולבלת מאוד וצריכה את עזרתך

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

24/11/2020 | 10:45 | מאת: טלי

שלום ד"ר, הבן שלי בן חודשיים. ניזון מחלב אם (יונק או אוכל חלב שאוב מבקבוק). מהיום שבו נולד, פולט הרבה (בשבועות הראשונים היה פולט גם מהאף), ולא רגוע באופן כללי. יש פעמים בהן הוא מסרב בתוקף לאכול (בעיקר בארוחות של 13:00 ו16:00), בין אם זה ביניקה, בבקבוק או אפילו נוטרילון שניסינו כי חשבתי שאולי משהו בחלב שלי לא בסדר כי הוא לא אכל ממנו. ניסיתי לשנות תנוחת הנקה, ניסיתי בחדר חשוך ועדיין מסרב לאכול וצורח מבכי.. כשהוא כן אוכל, שומעים הרבה פעמים פעילות בבטן והוא מתנתק הרבה מהשד ומתפתל ומשתולל עם הידיים והרגליים ומפליץ, עד שקצת נרגע וחוזר לינוק. כשהוא שוכב שומעים הרבה פעמים כמו קולות של בליעה או שהאוכל עולה (ישן בשיפוע). יכול לפלוט גם שעתיים אחרי האוכל, משהק הרבה, אבל לא נראה שסובל בזמן שפולט, אלא נרגע לאחר הפליטה. עד לפני שבועיים, כל פעם כשהייתי מחליפה לו טיטול היה מעט קקי, ופעם ביום הייתה כמות גדולה יותר, עכשיו אין לו יציאות יומיים ברצף. נכון לעכשיו, הוא כן יותר רגוע במהלך היום, לא פולט אחרי כל ארוחה, ועולה במשקל. הייתי אצל שני רופאי ילדים, ושניהם מסכימים שיש לו רפלוקס, אבל אחד אומר שאין צורך לעשות כלום כי עולה במשקל ופשוט לחכות שיעבור, והשנייה אומרת להתחיל לתת אומפרזול במינון הכי נמוך ולראות מה קורה. מצד אחד אני לא רוצה להתחיל עם תרופות (אציין שמקבל גם סימיקול נגד גזים אבל נכון לעכשיו לא רואה שינוי), ואני כן בעד לתת לזמן לעשות את שלו, מצד שני, אני מודאגת מכך שהוא פתאום מסרב לאכול והקקי פחת, ופוחדת שאולי באמת כואב לו כשעולה האוכל (והבנתי שהרפלוקס גם יכול לגרום לפצעים בוושט), והוא סובל ואני לא יכולה לעזור לו... אשמח ממש לשמוע את דעתך ואולי כך לקבח החלטה להמשך טיפול. תודה רבה.

שלום, הוא אכן סובל מרפלוקס. הטיפול התרופתי יכול להקל על האי שקט אך אינו פותר את הבעיה של אוכל שעולה לו. ניתן לעזור בטיפול טבעי ואשמח לעזור גם לכם.

24/11/2020 | 20:25 | מאת: טלי

איפה אתה מקבל והאם חייבים להגיכ פיזית? אנחנו מאיזור הדרום. תודה!

שלום, המרפאה נמצאת ברמת אביב. אידאלי זה להגיע שאוכל לבדוק אותו אך ניתן לנהל גם פגישה בזום. תתקשרו ל 0522807771

מנהל פורום רפואת ילדים