שאלה לגבי המשך בירור

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

30/09/2020 | 21:10 | מאת: טלי

תינוק בן שנה ו 11 חודשים. לפני כחודש הופיעה פריחה בצורת פצעונים בצבע אדום ללא מוגלה או נוזל בפנים. הפריחה התחילה בצד הפנימי של הידיים , ואז התחילה להתפשט לבית החזה, הגב ירכיים ועכוז. בעכוז הפריחה אדומה מאוד ומפושטת..מעט מגרדת באזור מסויים. לציין שלא היתה התקררות ובמדידת חום היה 37.6. כמו כן הפריחה לא מגרדת והתינוק חיוני ולא נראה חולה או סובל.רופא הילדים רשם טיפות פניסטיל ללא השפעה. התייעצנו עם רופא עור אשר רשם לו משחת Elocom שמכילה סטרואידים וטיפות פניסטיל. הטיפול הזה לא עוזר..ונראה שהפריחה ממשיכה להתפשט.. לא החלפנו אוכל חדש ולא שינינו כלום בשיגרה היומיומית... מה לעשות ? אנחנו אובדי עצות צירפתי תמונה איזה בירור אתה ממליץ לעשות ? טסט לאלרגיה, או בדיקות דם ?

שלום, כמובן שצריך לאטו כדי לאבחן אבל נראה שמדובר באטופיק דרמטיטיס.אשמח לעזור

מנהל פורום רפואת ילדים