פצעים ומשחת תריאולון

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

27/09/2020 | 09:33 | מאת: עדי

בוקר טוב. לבן שלי בן 4 יש פצעים חוזרים כל פעם במקום אחר שממש מגרדים לו עד כדי דם..בעיקר מאחורי הברכיים, במרפקים בידיים.. מזכיר אטופיק.. הרופא ילדים לא ראה את הפצעים ועל סמך התיאור נתן משחה בשם תריאולון. כשקראתי את תופעות הלוואי האפשרויןת ממש נחרדתי. כמו כן מצוין שהיא אסורה למי שיש אנמיה. ויש לו אנמיה( כתוצאה מתלסמיה מינור). הרופא בחופשה עד אחרי סוכות ומתלבטת מה לעשות.. מרחתי לו פעם אחת ולא בטוחה אם להמשיך כך פעמיים ביום. אשמח לעצתך .האם אתה מכיר את המשחה או ממליץ על אלטרנטיבה. תודה רבה

שלום, כנראה שמדובר באטופיק לפי התיאור. ניתן למרוח בטאקורטן או פרוטופיק

27/09/2020 | 14:25 | מאת: עדי

האם המשחות שהמלצת דורשות מרשם? והאם מותרות כשיש אלרגיה לפנצילין? אם כך אתה ממליץ להמנע מהתריאולון? תודה רבה

מנהל פורום רפואת ילדים