ערכי ברזל בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

29/07/2020 | 11:32 | מאת: דנה

בספירת דם לילד בן 11: המוגלובין 11.7 MCV 73.9 MCH 23.9 יתר הערכים בספירת דם הנם בטווח הנורמה כולל: iron 56 ferritin 38 MCHC 32.8 טרנספרין ו-B12 לא נבדקו. האם יש צורך ליטול ברזל לאור הערכים האמורים? יש לציין כי לפני מספר חודשים הילד נדבק במחלת הנשיקה. האם ייתכן כי זה מה שגורם לאנמיה הקלה? תודה רבה!

שלום, ההמוגלובין שלו מעט נמוך אז הייתי מציע לקחת לתקופה של 3 חודשים תוסף ברזל. גם מחלת הנשיקה יכולה להביא לכך ולכן רצוי לתגבר אותו

מנהל פורום רפואת ילדים