מחלת חום ממושכת לתינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/07/2020 | 09:47 | מאת: לי

שלום רב ד"ר שינהר, הבת שלי בת שנה וחודש, נכנסה לגן במאי השנה, ומאז כל הזמן חולי מלווה בחום. לפני כשלושה שבועות שלחו אותנו לבדוק גם מחלת הנשיקה ו-CMV והיא אובחנה ב-CMV, כאשר IgG ו-IgM היו חיוביים עם CRP של 2.5mg/dl ותפקודי כבד גבוהים. בשבוע שעבר עשתה בדיקת דם שהראתה CRP 1.74mg/dl, AST (GOT) 46U/L ,ALT 37U/l ו-LDH 591U/L, ונמסר לנו שהמחלה בנסיגה. שאלתי היא, עד מתי יכולות להיות קפיצות של חום שקשורות למחלה והאם יש בדיקות נוספות שצריך לבצע? אולי מפספסים משהו? מאז הבדיקות האחרונות עבר יותר משבוע, ועדיין ישנם מקרים של חום בסביבות 38.5 שעולה בעיקר בערב. בנוסף, עדיין לא עשתה חיסון לגיל שנה, מתי אוכל לחסנה? תודה רבה על המענה.

19/07/2020 | 09:50 | מאת: לי

רק לציין שבדיקות ותרביות שתן בכל הפעמים יצאו שליליות, ובוצע גם צילום חזה בשבוע שעבר שיצא תקין. תודה רבה.

שלום, ההחלמה יכולה לקחת מספר שבועות ועדיין יהיו קפיצות של חום. לחסן אותה רק לאחר החלמה מלאה.

מנהל פורום רפואת ילדים