חיסון פוליו בטיפות,ועוד שאלות....

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

15/11/2001 | 13:39 | מאת: בילבי

שלום -האם החיסון האורלי נגד פוליו הוא לכל החיים? -האם יש חובה לבדוק באולטרסאונד את מפרק הירך לכל תינוק בן חצי שנה? -האם זה נכון שיש מגיפת שעלת עכשיו? תודה.

15/11/2001 | 22:01 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

החיסון לפוליו בטיפות, אם נתן ע"פ המקובל במספר מנות (בארץ נותנים 3 מנות וזה מספיק) הרי שמחזיק לכל החיים. אין צורך לבצע באופן רוטיני על קול פרקי ירכיים לכל תינוק בגיל 6 חדשים. המטרה היא זיהוי מוקדם של פריקה מולדת של מפרק הירך, והדבר נעשה בגיל מוקדם יחסית במידה ועולה החשד בלידה (בד"כ בגיל מס שבועות). יש בהחלט עליה של מקרי שעלת באוכלוסיה, בעיקר אוכלוסית הילדים הלא מחוסנים ואלו הבאים במגע ישיר או בלתי ישיר איתם ועם המאגר ההולך וגובר של חיידקי שעלת באוכלוסיה. נקווה שתהיה עליה באחוזי ההתחסנות כנגד שעלת ומספר המקרים יירד שוב.

15/10/2002 | 19:00 | מאת: השואל

אני רוצה לדעת על מחלת הפוליו את הכל.

מנהל פורום רפואת ילדים