עצירות ונורמלקס בבן שלוש

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

05/05/2020 | 20:40 | מאת: יעל

שלום רב, בני בן שלוש וארבעה חודשים וסובל בשבועות האחרונים מעצירות. נכון לעכשיו לא הייתה לו יציאה כבר שבוע. לפני כחצי שנה כבר הייתה אפיזודה דומה בה בסוף סבל ממש מכאב ולקחנו אותו למיון שם עשו לו חוקן וניתן טיפול בנורמלקס שלבסוף עזר ולאחר מספר שבועות התופעה חלפה. בשלושה ימים האחרונים בשל העצירות התחלתי לתת לו שוב נורמלקס (במינון 8) אך עדיין לא הייתה יציאה. הבעיה הנוספת היא שהוא לא מסכים לשתות כמות גדולה של מים בבת אחת כך שיוצא שאת כמות הנורמלקס הנ"ל אותה צריך להמיס בחצי כוס מים, הוא שותה לאורך שעתיים או שלוש (גם אם אני מחלקת לשתי מנות לוקח לו שעה או שעתיים לסיים כל מנה שמומסת ברבע כוס מים.. מאחר ושותה כל פעם רק לגימה או שתיים). אציין שלא עוזר להמיס לו את זה במיץ או מעדן.. את אלה לוקח לו אף יותר זמן לסיים אם בכלל.. האם הנורמלקס לאחר שממיסים אותו במים מאבד מהאפקטיביות שלו כאשר לא נלקח בבת אחת אלא לאורך שעתיים או שלוש? תודה רבה

שלום, את יכולה לתת לומבמקום נורמלקס אבילאק או לבולאק וזה טעים ויקח את זה בקלות.

מנהל פורום רפואת ילדים