פענוח צילום חזה עם חשד לתסנין

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

09/03/2020 | 12:04 | מאת: דניאל

שלום דוקטור אני אבא של ילדה בת 4.5 , במשך שבועיים היא משתעלת שיעול עם ליחה ולפני מספר ימים גם עלה החום עד 38 שמיד מגיב לנובימול, אתמול היינו אצל רופא ילדים שבדק אותה ואמר שהכל נראה לו תקין אבל בגלל תקופת השיעול החליט לשלוח לצילום חזה, אגב גם אני משתעל כבר שבועיים ואותי בדק הרופא שלי ואמר ששומע ציפצופים אז נתן לי זטו למשך 5 ימים, לא יודע עם יש קשר בינינו, להלן התוצאות של הרדיולוג : ממצאים: צ.בית חזה. ריבוי ציור פרהילרי דו צדדי עם עיבוי פריבורונכיאלי. הודגמה הצללה בלתי הומוגנית בשדה תחתון משמאל צל הלב אינו מוגדל. סיכום: תסנין דלקתי הרופא לא ממש הסביר לי פשוט אמר כנראה דלקת ריאות שהייתה ויראלית והפכה לחיידקית,,, הכיתוב של הרדיולוג קצת מפחיד אותי , יותר מדי רשום שם עיבוי,הומוגנית ברוניאולי וכו,,, רשם אנטיביוטיקה מוקסיפן לשבוע ימים פעמיים ביום. לגבי אינהלציות אמר שאין צורך ולגבי ברונכוקיד אמר גם לא צריך, שככה היא תוציא את הליחה אתה יכול אולי להסביר לי מה אומר הכיתוב המפחיד הזה של הרדיולוג . תודה אגב עוד שאלה כללית , האם יש קשר בין ללכת יחף בבית וזה גורם להתקררויות ?

שלום, הכיתוב המפחיד הינו ממצאים שקשורים לנוכחות של דלקת ריאות. אין בזה יותר מזה. אין קשר בין ללכת יחף לצינון.

מנהל פורום רפואת ילדים