תגובה אלרגית בצורת נגעים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

04/02/2020 | 22:07 | מאת: חיה

שלום בני בן 9 חודשים בשבועיים האחרונים עם שיעול וצינון, מטופל באינהלציות וסירופ שהקנה ללא מרשם בבית מרקחת. ביומיים האחרונים , לאחר שהוספתי לטיפול משחה בשם "קולדי" שנרכשה אף היא ללא מרשם ( משחה שמורחים על החזה והגב ואמורה להקל על הנשימה) ראיתי שיוצאים מעין נגעים. הנגעים נראים כמו עקיצות של יתוש, מעין ראש לבן , לעיתים עגול ולעיתים מוארך, מסביב אדום. הנגעים הופיעו בפנים, ידיים, רגליים. לא ראינו בבטן או בגב. הנגעים בודדים, או בקבוצה (נראה כמו ריבוי עקיצות) והם נעלמים תוך כמה דקות מופיעים במקום אחר. לא עושה רושם שזה מפריע לתינוק. הרוםאה אמרה שזו תגובה אלרגית.. שאלותי : ה אם יתכן שמדובר בסרםדת? האם יתכן שזו אלרגיה למרות שהמקום המכילה אין כלום? תוך כמה זמן אמור להעלם? הטם ישנה סכנה כלשהי? אודה לתשובותיך

שלום, למרות שלא ראיתי את הפריחה היא יכולה להיות או כתגובה אלרגית או כתוצאה ממחלה וירלית שיש לתינוק.אין בזה כל סכנה

מנהל פורום רפואת ילדים