תוצאות בדיקת ספירת דם

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

07/01/2020 | 14:52 | מאת: בת אל

שלום ד"ר, הבן שלי עוד כמה ימים בע"ה, בן 10 חודשים. היום הוא עשה ספירת דם שגרתית לקראת גיל שנה, וחלק מהתוצאות יוצאות מטווח הנורמה (אציין שהוא מחלים מווירוס, אך אין לו חום) אשמח לדעת מה משמעות התוצאות, ומה זה אומר לגבי תוסף הברזל (האם להמשיך לתת או שאפשר להפסיק): PLT- הטווח 150-350, התוצאה: 439 RBC- 4.70-6.10, התוצאה: 4.59 MCH- 27.0-31.10 התוצאה: 26.4 תודה רבה.

08/01/2020 | 14:07 | מאת: בת אל

מוסיפה שאלה גם לגבי ויטמין די. בגיל שנה פשוט מפסיקים בבת אחת לתת? (כנ"ל לגבי הברזל?) תודה!

שלום, התוצאות מראות שהוא עדיין אנמי וזקוק לברזל. את הויטמין מפסיקים בבת אחת ואת הברזל רצוי להמשיך לעוד תקופה ולהמשיך במעקב.

מנהל פורום רפואת ילדים