דלקת ריאות לא טיפוסית

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

15/12/2019 | 11:21 | מאת: דותן

שלום רב, פעוט בן שנה וחצי. חום בימים האחרונים - 38-38.7 שיעול ממושך וכבד. מטופל במשאפים וסטרואידים כבר שבוע וחצי. קצב נשימה גבוה מעל 60 נשימות בדקה. אובחנה דלקת ריאות לא טיפוסית, וניתן טיפול באזניל למשך חמישה ימים. האם למרות שאין חום - יש להשתמש באנטיביוטיקה זו? האם שימוש מוגבר בסטריאודים לא יכול להוביל לבעיית התפתחות בשנים מוקדמות אלו? מדובר בדלקת ריאות פעם שלישית בטווח זמן של שנה, האם מצריך בירור נוסף? תודה מראש

שלום, שימוש בסטרואידים במשאפים אינו גורם לנזק כלשהו. אירועים של קוצר נשימה חוזרים מאד אופיניים וניתן לטפל בהם בדרכים שונות כולל ברפואה משלימה. אם הרופא התרשם שיש מקום לטיפול אנטיביוטי הרי שאני שלא בדקתי את התינוק לא יכול להורות אחרת.

מנהל פורום רפואת ילדים