סטרפטוקוק וטיפול באזניל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/12/2019 | 21:00 | מאת: נגה

שלום חליתי בסטרפטוקוק (משטח חיובי) וקיבלתי רפאפן ל10 ימים. הבת שלי בת שנה ו10 חודשים נדבקה ממני(משטח חיובי) וקיבלה אזניל ל3 ימים. שתי שאלות בבקשה: 1. האם 3 ימי אזניל סה טיפול מספק? חשבתי שמדובר ב5 ימים 2. תוך כמה מנות איננה מדבקת יותר? 3. יש לי ילד בן 4 בבית. במידה וחלילה נדבק ממנה- מהו זמן הסגירה? 4. מדוע בגילאי 4 עד 18 סטרפוטוקוק הכי מסוכן? 5. האם אזניל טוב כמו מוסקיספן? שניהם אחראיים לפנצילין תודה רבה

שלום, 1. שלושה ימי אזניל מספיקים 2. תוך 24-48 שעות אינה מדבקת 3. זמן הדגירה הוא של מספר ימים 4. החיידק מסוכן עקב חשד לנזק ללב 5. טוב כמו מוקסיפן

מנהל פורום רפואת ילדים