שקד שלישי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

30/11/2019 | 10:59 | מאת: כינרת

שלום ד"ר יש לי שתי שאלות נוספות לגבי שקד שלישי אצל תינוק - 1. האם המאפיין של שקד שלישי זה נחירות ליליות קבועות או כאלה שבאות והולכות לסירוגין ? אני שואלת כי יש שעות בלילה שבו הילד נושם חלק ונינוח ויש שעות שלא. השאלה אם זה כשלעצמו יכול לשלול אבחנה של שקד שלישי. 2. האם שקד שלישי יכול לעבור לבד ? אם כן באיזה גיל בד"כ ? תודה רבה על המענה ועל העזרה!

שלום, נחירות לרוב מופיעות עקב הגדלת שקד שלישי. אם זה לסירוגין יתכן וזה מופיע רק בזמן צינון. אכן המצב יכול להשתפר מעצמו בסביבות גיל 5-6

מנהל פורום רפואת ילדים