פרוטופיק 0.03 לילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

03/11/2019 | 12:27 | מאת: אוסנת

שלום רב, בני בן 3.5 סובל מגיל חודש בערך באטופיק דרמטיטיס ברמה בינונית - קלה באיזור הקפלים בידים וברגלים. ניסינו המון משחות בכדי להקל עליו. לאחרונה הגענו לרופאת עור שהמליצה לשים אלוקום במקרים קשים למשך כ5 ימים ואחכ להיות באופן קבוע עם פרוטופיק 0.03 כפעמים בשבוע -גם במקרים בהם אין התפרציוית בעור. לטענתה העור חייב להיות עם טיפול מונע למשך כמה חודשים ואפילו שנים בכדי שלא יהיו התפרצויות. וכמובן באופן יומיומי למרוח קרם לחות. השאלה שלי היא כזאת.... בעלון של הפרוטופיק כתוב דברים מזעזעים על מחלות שזה עלול להביא. השאלה אם השימוש בפרוטופיק לילד קטן בתקופה כה ממושכה לא יכולה לגרום לנזק כלשהו??? אשמח לשמוע את המלצתך בעיניין. ובכלל מה דעתך כפרוטופיק בטיפול מונע? האם יש לך דעה אחרת..? תודה

שלום, מדובר במינון מאד נמוך של הפרוטופיק ולכן הסיכון נמוך ביותר עד אפסי. אם אכן נשמור על העור על "אש קטנה" נוכל למנוע התפרצויות גדולות

מנהל פורום רפואת ילדים