שאלה לגבי מדיניות הטיפול בחשד לשבר בצלע

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

06/10/2019 | 22:49 | מאת: נינה

שלום. בני בן ה11 בריא בדרך כלל. נפצע במהלך המשחק כדורגל. הוא קיבל בעיטה חזקה בבית החזה מהרגל של שחקן אחר. נבדק במוקד טראומה של קופת חולים. בפיענוח של צילום רנטגן צוין כי לא ניתן לשלול שבר בצלע השלישי באיזור עצם החזה. אין פגיעה באיברים. הומלץ טיפול נגד כאבים (סובל מכאבים בנשימה עמוקה ובשינויי תנוחה ), ולשים קור. רציתי לקבל את חוות דעתך לגבי ההמלצות. האם יש צורך לקבע את המקום? כמה זמן לדעתך לוקח הליך ההחלמה? כמה זמן כדאי להימנע מהפעילות ספורטיבית? תודה

שלום, אין קיבוע לשברים בצלעות. לרוב זה מחלים תוך 4-6 שבועות. הטיפול אכן הוא נוגדי כאב וניתן לחזור לפעילות ספורטיבית ברגע שאין כאבים.

מנהל פורום רפואת ילדים