בריחת שתן בלילה וצואה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

03/10/2019 | 23:30 | מאת: אור

הבן שלי בן 6 , הגמילה בגיל שנתיים וחצי הייתה "קשה" וארוכה. הרבה פספוסים , קקי בתחתונים ושינה עם תחתוני חיתול בלילות. לקראת גיל 4 וחצי הגמילה ביום הושלמה. והחיתול הוסר. (לאחר ליווי של טיפול רגשי) מאז יש לילות שמפספס פיפי - הוא מתעורר ומחליף בגדים ויש לילות שלא מפספס. לאחרונה אני או בעלי לוקחים אותו לשירותים לקראת 24:00 לפיפי, הוא מתעורר , עושה וחוזר לישון אחרי הליכה לשירותים הוא לא מפספס. הלילה , בעוד בעלי מעיר אותו ומכוון אותו לשירותים , הילד הוריד תחתונים ונפל גוש קקי . פעם ראשונה - קקי מתוך שינה והילד לא שם לב. האם רופא יכול לעזור לגבי הפיפי ? ומה פשר הקקי ? (מיותר לציין שנותרו מופתעים ומבוהלים מאוד)

שלום, הרטבת לילה הינה בעהי מאד נפוצה במיוחד לאור ההיסטוריה של הילד כפי שציינת. ניתן לעזור בדרכים שונות כולל ברפואה משלימה. לגבי הצואה זהו מקרה בודד ויתכן שהוא היה חצי ישן ולא שם לב ולפעמים זה יכול לקרות.

מנהל פורום רפואת ילדים