חום שלא זוכה לתגובה הורית יתרה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

01/10/2019 | 19:49 | מאת: ש

שלום רב. בתי בת ה3 עם חום מזה שלושה ימים. היא מאוד מתעקשת לא לקבל תרופה להורדת חום. לא דרך הפה ובטח לא דרך פי הטבעת. אנו מכבדים את בקשתה, אך מנסים לשכנע אותה בדרכים שונות ללא הועיל. השיכנועים הם כשהחום מטפס לאזור ה39.5 וגם 40.2 ונשאר שם שעות רבות, זאת בזמן שנראה שזה משפיע עליה לרעה מבחינת ההרגשה, אך עודנה מסרבת. שאלתי היא כזאת: האם חום כזה(מסתובב בין 39.5 ל40.2) שנשאר לאורך זמן ללא הנמכתו, יכול לגרום לנזקים לגוף? תשישות יתר, נזק לאיברים? האם חשוב להוריד את החום לאחר זמן מה, חוץ מהעניין של להטיב עם ההרגשה הכללית? תודה רבה תודה רבה

שלום, החום לכשעצמו אינו מסוכן אם הוא אינו גורם לפרכוסים. חשוב לשהוריד את החום למען ההרגשה וזה גם מאפשר לילד לאכול ולשתות טוב יותר. אין לשאול ילדה בת 3 מה היא רוצה ואתם מכתיבים את הטיפול. קוראים לזה סמכות הורית.

מנהל פורום רפואת ילדים