שלושלים והקאות אצל תינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

03/09/2019 | 19:11 | מאת: דיקלה

שלום, יש לי תינוקת בת 7 חודשים. להלן השתלשלות האירועים: יום ה׳ - שתתה בקבוק (תמל חלבי) על הבוקר והקיאה. לאחר מכו גם את הבקבוק הבא הקיאה. יום ו׳ - קמה בבוקר עם שלשול וגם אחהצ היה שלשול יום ש׳ - קמה בבוקר עם שלשול ובלי תאבון רוב היום יום ב׳ - הקיאה אחהצ יום ג׳ - התחלה של שלשול בצהרים והקיאה כמה פעמים בנגלות קטנות במשך חצי שעה. אחהצ. לאורך כל התקופה לא היה לה חום בכלל. יום ש׳ בעלי היה עם שלשולים והקאות יום א׳ אני הייתי עם הקאות מכאן אני למדה שכנראה מדובר בוירוס. השאלה למה חזרה להקיא שוב ביום ב׳ לאחר שלא קרה כלום מיום שבת בבוקר. הדברים שהשתנו הם: חזרה לאכול כרגיל ביום א (בקבוקים-תמל חלבי ומנת פרי /מרק והודו) חשיפה ראשונה לבמבה ביום ב׳ ( ההקאה הייתה לאחר 3 שעות מאכילת הבמבה) ביום ג׳ השלשול היה אחרי חצי שעה אבל יתכן שלא סיימה לעשות צרכים לפני כן וההקאה כשלוש שעות אחרי אכילת הבמבה. השאלה היא האם יתכן כי נדבקה שוב מאיתנו? אם לא, אז למה חזר? האם יכול להיגרם מה במבה(כתמתמים)? (נתתי במבה אחת וביום השני שתיים) האם יש משהו שכדאי לעשות? (פחות תמל בבקבוק, פחות מרק וכו)

שלום, לאחר מחלה וירלית כה קשה המעיים מתאוששים לאט ולכן העמסה של חלב גורמת שוב לשלשול והקאה. יש להתחיל בפורמולה צמחית ובהדרגה לחדש את החלב.

מנהל פורום רפואת ילדים