ילד בן שנה וחודש ייעוץ

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/05/2019 | 14:02 | מאת: אנה

שלום ילד בן שנה וחודש כבר חודש סובל מצינון שהחמיר לצינון ושיעול חזק במיוחד והמון נזלת במיוחד בלילות בשבועיים האחרונים. יש לו אודם בגרון ובחך (כמו המון נקודות אדומות צפופות שמזכיר שטף דם עדין אבל זה לא.. רק נראה ככה) קיים גם אודם על החניכיים התחתונות ובגלל שנושם בעיקר מהפה כל השפתיים כנראה מהיובש אדומות ואפילו יוצא קצת דם מהשפתיים כבר במשך יומיים. היינו כמובן בבדיקת רופא כמה פעמים בתקופה הזו וגם אתמול. הרופאה טוענת שהכל תקין בבדיקה גופנית ולא ממליצה על טיפול כלשהו מלבד סירופ לשיעול ותרסיסי אף למינהם. יחד עם זאת למשל אתמול בלילה הוא בכה המון זז המון ולא ממש הצליח לישון רק לקראת הבוקר. אציין כי גם צומחת לו שן שאני רואה כרגע ואולי יש כאלה נוספות שעדיין לא רואים. האם יש משהו שאני יכולה לעשות בכדי להקל עליו? האם יש פה משהו חריג? ממה יכול לנבוע האודם בחך ובחניכיים? אשמח לכל ייעוץ ועזרה תודה מראש

שלום, זה אכן נשמע כמו מחלה וירלית. תנו לו אקמולי ונורופן לסירוגין כדי להקל עליות ותמתינו בסבלנות. זה יחלוף.

מנהל פורום רפואת ילדים