תינוקת בת 11 חודשים שלא רוצה לעבור מהנקה לתמ"ל

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/05/2019 | 10:43 | מאת: עידו

שלום. בתנו היא כמעט בת 11 חודשים. עד לאחרונה התזונה שלה היתה מבוססת על מזון מוצק והנקה. אשתי מרגישה שהחלב שלה כמעט נגמר. התינוקת מסרבת בכל תוקף לקבל תמ"ל. זה פשוט מגעיל אותה, והיא מעדיפה אפילו מים. מצד שני, היא אוכלת יפה מזון מוצק, ושותה מים או חלב שקדים מבקבוק בלי בעיות, כך שאפשר להשביע אותה בהרבה דרכים אחרות. מה שמטריד אותנו הוא שההמלצה היא לתת תוספת של הנקה או תמ"ל עד גיל שנה. כמו כן, היא זקוקה לסוג של חלב כדי להרדם; מכיוון שההמלצה היא להימנע עד גיל שנה מחלב פרה, יש לנו בעיה להרדים אותה כשהאפשרות לחלב אם או תמ"ל לא קיימת. בינתיים, אנחנו נותנים לה מדי פעם חלב שקדים, אבל לא בטוחים שזה עדיף על חלב פרה. רצינו לשאול: א. האם אפשר לוותר לחלוטין על תמ"ל או הנקה בגיל שלה, שכבר מתקרב לגיל שנה? ב. האם אפשר כבר להתחיל לתת חלב פרה בהתחשב בסיטואציה שנוצרה? ג. האם יש יתרון לחלב עיזים, שקדים או קוקוס על פני חלב פרה? בתודה מראש, עידו

שלום, ראשית ניתן לוותר על ההנקה ולתת תמל. ניתן לחפש סוגים שונים של תמל עד שתמצאו את זה שהיא תאהב. אם חלב שקדים היא לוקחת בודאי שימצא תמל שיתאים גם לה. הייתי מחכה עם חלב פרה.

מנהל פורום רפואת ילדים