גנטמיצין לתינוקת קטנה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

09/05/2019 | 01:31 | מאת: מלי

שלום, נכדתי בת 6 שבועות פיתחה חום עד 38.8 במשך מספר ימים, רופא הילדים הפנה למיון, נלקחו בדיקות שונות והוחלט שחייבים גם ניקור מותני לשלילת דלקת קרום המוח, התשובה הייתה שלילית ב"ה, נלקחו תרביות והחלו במתן אמפיצלין+גנטמיצין לוריד , החום ירד, לאחר יומיים הגיעו התשובות, הכל שלילי, התינוקת שוחררה לביתה (יש מעט שיעול ונזלת) בדקתי באינטרנט ונדהמתי לקרוא שגנטמיצין עלול לגרום חלילה לחירשות! כיצד נותנים לתינוקת כה קטנה תרופה בעלת סיכון כזה? האם אפשר לדעת בוודאות כמה ימים ובאיזה מינון לא גורמים לסיכון? תודה רבה,

שלום, זהו טיפול מאד מקובל כשלא יודעים את מקור החום. הנזק יכול לקרות אם בכלל רק בטיפול ממושך.

מנהל פורום רפואת ילדים