טיפול אנטיביוטי בחו"ל לילד בן 6 גרון וחום

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

13/04/2019 | 03:46 | מאת: רוני

שלום. הגענו למרכז אמריקה לפני 3 ימים, יומיים לפני הטיסה הילד (בן 6) היה עם כאב גרון, ונפוח ללא חום. ביום הטיסה עשיתי משטח גרון ביתי ויצא שלילי. הגענו בטיסה, כאבי הראש שלו התגברו, השיעול נהיה קשה וכואב, החום עלה אך עדיין נמוך.. התחלנו את המסע לכיוון החוף והילד נהיה יותר ישנוני, החום עלה קצת ונראה שמצבו החמיר, ונקודות לבנות על הגרון. עצרנו במרפאה מקומית, שם הרופאה נתנה לו אנטיביוטיקה ל10 ימים, מבלי לעשות משטח גרון. נתתי בינתיים 2 מנות בלבד. מהיום בבוקר נתתי 2 מנות, (5cc כל מנה) החום עלה ממש גבוהה מאז,שהתחיל את הטיפול ל40.3 הוא עוד יותר עייף וישן כל היום, לא חיוני כמו שהיה לפני האנטיביוטיקה. האם יכול להיות שהאנטיביוטיקה עושה יותר נזק ומרעה את מצבו? בעבר קיבל מוקסיפן והגיב בסדר. ונקודה נוספת חשובה: הבת הבכורה שלי סיימה אתמול טיפול אנטיביוטי לסטרפטוקוק בגרון. האם להמשיך את הטיפול האנטיביוטי? אין כאן איפה לעשות משטח גרון. ואני ממש חוששת לתת לו מנה שלישית.

שלום, האנטיביוטיקה לא מחמירה את המצב. תמשיכו לתת ובהחלט תגובה יכולה להיות עד 72 שעות

מנהל פורום רפואת ילדים