כאבי בטן אחרי ניתוח אפנדציט שהתפוצץ

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

31/03/2019 | 21:15 | מאת: רחלי

בני אושפז ונותח לאחר התפוצצות אפנדציט. הוא טופל באנטיביוטיקה דרך הוריד בצורה אינטנסיבית למשך למעלה משבוע. לאחר שבוע + בבית הוא התחיל להתלונן על כאבים ברום הבטן והבטן רגישה ודי קשה. רופא המשפחה אמר שהוא גם מאוד נפוח ומלא גזים מה שלא היה בזמן השחרור והציע להפסיק את הפרוביוטיקה וליטול זנטקס סירופ לשבוע. בצואה היום גם ראיתי מעין ריר שנראה עם מעט דם. הילד בסך הכל פעיל ושמח אך מתלונן כל הסמן על מכאבים. האם ייתכן והכאבים האלה הם תוצאה של הטיפול האנטיביוטי? האם עלי לחזור למקום בו נותח?

שלום, הטיפול האנטיביוטי גרם לפגיעה בחיידקים הטובים ולכן הבטן תפוחה וכואבת. יש להמשיך עם הפרוביוטיקה ואין צורך בזנטק

מנהל פורום רפואת ילדים