אסתמת ינקות לתינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/02/2019 | 21:28 | מאת: ..

שלום רב, בני בן השנה אובחן כסובל מאסתמת ינקות עקב אירועים חזורים של צפצופים. בהתקפים שעבר טופל על ידי ונטולין ולעיתים בטנאזול. קיבלנו המלצה מרופא הילדים לפני מספר חודשים להתחיל בטיפול מונע וקבוע מכיוון שנכנסים לעונת החורף ואכן התחלנו בטיפול עם פליקסוטייד 125 מק"ג 2 שאיפות פעמיים ביום, לאחר כחודש שוב היה אירוע של צפצופים ואז הרופא הגדיל את המינון ל250 מק"ג עם אותן ההוראות.במקביל הפסקתי לתת לבני מוצרי חלב ועברו חודשיים שקטים. אז הרופא המליץ להוריד את המינון ל3 שאיפות ביום אך כעבור שבוע שוב קיבל התקף של צפצופים.הרופא טען שיש לחזור למינון הקודם והגבוה (500 מק"ג פעמיים ביום) בטענה שהילד אינו מסתדר. יש לציין שבאירועים של צפצופים בנוסף לפליקסוטייד מטופל גם בונטולין במקביל ובהתקף קשה מקבל גם בטנאזול. אך כאשר מרגיש טוב מקבל רק פליקסוטייד.(שמעתי שפליקסוטייד לא כל כך עוזר כשניתן לבד ללא ונטולין שפותח את הסימפונות) אשמח לקבל את דעתך על הטיפול שניתן ואם יש לך המלצה מסוימת עבורנו. בתודה מראש.

שלום, אתם מקבלים טיפול נכון ומקובל ביותר. ניתן תמיד גם להוסיף טיפול ברפואה משלימה

מנהל פורום רפואת ילדים