חיסון לאבעבועות רוח

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

15/02/2019 | 08:11 | מאת: גבי

שלום, בתי חלתה באבעבועות רוח כשהייתה בת שנה וחצי. עתה היא בת שש ובשבוע הבא אמורים לחסן אותם בבית הספר (אדמת, חצבת, חזרת ואבעבועות). 1. האם יש טעם או צורך לחסן אותה לאבעבועות? 2. האם חיסון לאבעבועות יכול למנוע בעתיד את האפשרות לחלות בשלבקת חוגרת? 3. יום לפני החיסון היא מסיימת עשרה ימים של אנטיביוטיקה בעקבות סטרפטוקוקים. האם כדאי לדחות את החיסון בשל כך (כיוון שהאנטיביוטיקה מחלישה את החיידקים הטובים, או מכל סיבה אחרת)? תודה מראש, גבי.

שלום, 1.יש טעם בחיסון בגלל המרכיבים האחרים. 2. בהחלט יכול למנוע בעתיד 3. לא צריך לדחות

מנהל פורום רפואת ילדים