דלקת בדרכי השתן - תינוק בן שבועיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

31/01/2019 | 22:08 | מאת: שי

שלום, בני נשלח בגיל שבועיים לבדיקת שתן עקב עליית משקל לא מספקת ופליטות. בבדיקה נמצאו לויקוציטים בשתן ועקב כך הוא אושפז. בתרבית שנלקחה נמצא חיידק ecoli מעל 100,000 מושבות. בצילום כליות כליה שמאל הייתה עם הרחבה קלה של מערכת מאספת וחשד לרפלוקס. קיבל אנטיביוטיקה לוריד: אמפיצילין וגנטמיצין 3 ימים, ועוד 3 ימים נוספים גנטמיצין בלבד. שוחרר עם המשך טיפול אנטיביוטיקה בבית בהזרקה לפה: CEFOVIT שלוש פעמים ביום, כל מנה 60 מיליגרם, למשך 7 ימים. בהמשך טיפול מונע CEFOVIT, עשר מ"ג לכל קילו, פעם ביום למשך חצי שנה(!!!) חצי שנה אנטיביוטקה לילד בגיל כזה נשמע לי מוגזם, אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בנושא והאם יש אלטרנטיבות. תודה רבה

שלום, זה אכן הטיפול המקובל וכך יש לנהוג אן לא רוצעם שהכליות יפגעו.

מנהל פורום רפואת ילדים