כאבי בטן............

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/01/2019 | 11:46 | מאת: אמא מודאגת

שלום יש לי שאלה לגבי ילדים שלי אני אמא דאגנית ופחדנית 1)בתי בת 8 מתלוננת על כאב בטן חוזרים ובאותו מקום מעל הטבור עשיינו לה בסוף השנה שעברה אולטרסונד והיה תקין לפני זה היינו אצל כירוג ילדים שאמר לנו יש לה בקע אבל באולטרסונד לא הבחין בקע .הבת מתפקד רגיל היא אומרת שכאב והולכת לא מפריע להרגל החיים שלה זה לא תמידי אבל חוזר כל תקופה מסויימת ועכשוי חזר כמעט שבוע אין לה חום אין עצירות או שלול הבת משחקת וחיה כרגיל שמתי לב אם יש לה בקקי טפלים אבל אין לה מה אפשר לעשות בדיקות לדעת ממה הכאב הזה? 2) יש לי גם בת 4 חודשים לפני שובעיים הרגשתי שיש לה חום ומדדתי את החום במדחם חום כמה וכמה פעמים אחרי יומיים הופיע לה דם בקקי הלכתי לרופא רה שיש לה חתך בפתיחה הטבעת ואמר לי לשים לה משחה של תינוקות הדם מופיע בכמוץ קטנה לפעמים כן ולפעמים לא ואנחנו אחרי שבועיים ועדיין לפעמים יוצא נקדות דם קטנות מה לעשות?אין לה עצירות

שלום, אשמח לבדוק את הילדה ולראות אם יש לה בקע. אולטראסאונד אינה בדיקה אמינה מספיק. לגבי הקטנה, פיסורה יכולה לדמם מדי פעם ואין צורך בטיפול מיוחד.

מנהל פורום רפואת ילדים