תינוקת בת חודש ישנה 23 שעות ביממה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

13/01/2019 | 08:32 | מאת: אדלה

שלום ד״ר שינהר, לפני כחודש ילדתי תינוקת בריאה במשקל 3,600 בלידה טבעית ותקינה. במהלך הימים הראשונים לחייה היא איבדה 8% ממשקל הלידה והעלתה אותו חזרה לאחר שבועיים לאחר שהורתי על ידי הרופאים המקומיים להפסיק להניק ולהאכיל בבקבוק. (אנו מתגוררים בחו״ל) כרגע בגיל חודש ושלושה ימים היא שוקלת 4,100 ועדיין ישנה המון. בשעת הערות שלה היא מסתכלת סביב ואפילו מחייכת חיוך רצוני לאחר שירה ארוכה והחזקתה פנים מול פנים. כרגע היא עם וירוס עונתי סובלת מליחה, אף סתום ושיעול. אנחנו מבינים שבגלל משכך הכאבים (פארצטמול) היא ישנה יותר אבל אנחנו חוששים שהשינה המוגברת עלולה להעיד על משהו שאיננו מודעים אליו. האם נתקלת בתופעה כזו? האם הדבר תקין? חשוב לציין שלפני יומיים ביקרנו במיון ילדים ובדיקת הדם לתיפקוד בלוטת התריס חזרה תקינה. כמו כן, בדיקת אינפקציה וגזים בדם חזרו תקינות. אין לה חום, סאוטרציה תקינה, נותנת צואה ושתן באופן תדיר ותקין. היא נינוחה לתחושתנו יותר מדי. מתעוררת לאכול בכוחות עצמה ונרדמת מיד עם הכנסת הבקבוק לפיה. יש לי שני ילדים בני 5 ו 6 והתחושה שלנו היא שיש משהו שאנחנו מפספסים שכן לא חווינו זאת אתם. נשמח לדעתך המלומדת

שלום, ברור שקשה לענות מבלי לראות ולבדוק את הילדה. על סמך התיאור שלכם הכל נשמע בסדר.

13/01/2019 | 22:00 | מאת: אדלה

תודה רבה ד״ר שינהר

מנהל פורום רפואת ילדים