ספירת דם לילד בן 11 WBC מתחת לנורמה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

23/12/2018 | 10:30 | מאת: יעל

שלום רב, בעקבות תלונות של בני על כאבי בטן בשבועיים האחרונים נעשתה לבני בדיקת דם ותבחין נשיפה. תבחין הנשיפה שלילי. בדיקות הדם תקינות למעט WBC - 4.73 ופריטין 17.1. שאלתי האם WBC הנמוך מרמז חלילה על מחלה כלשהי? האם הפריטין מחייב מתן ברזל למרות שההומוגלובין תקין וגם הB12 תקין? בספירות דם קודמות WBC של בני היה בסביבות 8.

שלום, התוצאה הנמוכה אינה מעידה על מחלה כלשהי. אם הפריטין נמוך משמעו שמאגרי הברזל נמוכים ולמרות המוגלובין תקין יש צורך במתן תוסף ברזל.

מנהל פורום רפואת ילדים