תינוק סובל ולא מצליח לישון

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

13/12/2018 | 18:37 | מאת: דניאל

בני בן 4 חודשים שוקל 8 קילו, אורך 68 ס"מ. מגיל שבועיים סובל מאוד מגזים אבל לפחות היה מצליח לישון בלילות וביום הרבה על הידיים. בשבוע האחרון חלה החמרה משמעותית. נראה כי סובל מכאבי בטן שמעירים אותו, מכווץ רגליים לכיוון הבטן וממש לא נינוח. נירגע רק עם קפיצות על כדור פיזיו. ישן גג חצי שעה ומתעורר מהכאבים. חשוב לציין שלפני כשבוע וקצת עבר חיסונים של 4 חודשים. ניזון מנוטרילון אוכל כל 3 שעות. לא מצליח לפתוח פער גדול יותר ולפעמים דורש לאכול אף לפני. כשהוא ער לא נראה שסובל, חיוני ושמח. במהלך היום לא מצליח לישון כמעט בכלל בגלל הכאבים שמעירים אותו. כמו כן, בטיפת חלב אמרו לי להפסיק להאכיל אותו בלילה בגלל שהוא שמן (לדעתי לא שמן, הוא פשוט ילד גדול וארוך יחסית לגילו). אשמח להתייחסותך מודאגת מאוד מהמצב, מה ניתן לעשות לגבי הגזים? אולי בכלל מדובר בריפלוקס סמוי? מה לעשות לגבי האכלות? כל כמה זמן להאכיל אותו? תודה מראש

שלום, מהתיאור שלכם זה נשמע כמו ריפלוקס סמוי. זה לא גזים. ניתן להתייעץ עם הרופא המטפל וניתן גם לתת טיפול משלים. אשמח לעזור.

מנהל פורום רפואת ילדים