תינוק בן חודש, משתנק, משתעל ונרדם

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

30/10/2018 | 08:47 | מאת: הורים

התינוק שלנו בן חודש, מדי פעם במהלך הנקה משתנק. אני מרימה אותו על הכתף, הוא חוזר לנשום מיד ורוצה להמשיך לינוק. היום הוא השתנק פתאום במהלך החלפת חיתול, אני חושבת שפלט ונשם את הנוזלים. הוא השתעל במשך כמה דקות, יצאה קצת נזלת מהאף ורוק מהפה. החזקנו אותו במנח אנכי על הכתף שלנו. הוא קצת בכה ואז נרדם. החזקתי אותו בתנוחות שונות (אנכי, שכיבה על הצד ועל הגב), הוא המשיך להשתעל קצת מדי פעם. אחרי שנרדם, בהתחלה הנשימה הייתה מהירה, עכשיו הוא ישן ונראה כרגיל. לא הכחיל או האדים. האם יש צורך להעיר אותו? לקחת לבדיקה? בימים האחרונים אפיזודות השינה שלו היו עד שעה וחצי. אם הוא יישן עכשיו לזמן ארוך יותר יש סיבה לדאוג? תודה

שלום, בהחלט יתכן והוא סובל מרפלוקס ואז תוכן קיבה עולה לו לושט והוא שואף אותו ומשתנק. שווה לגשת לרופא המטפל

מנהל פורום רפואת ילדים