טיפול בתולעים אצל בת 5

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/08/2018 | 20:18 | מאת: סיון

שלום ד"ר שינהר, אצל ביתי בת החמש ישנם מקרים חוזרים של תולעים (ככל הנראה תולעים, מעולם לא נראו אך טיפול בוורמוקס מסייע). יש לי שלוש שאלות בעניין: 1. האם זה בסדר לטפל בוורמוקס שוב ושוב (בערך אחת לחודשיים) למרות שאין ודאות שמדובר בתולעים? 2. מה המינון המומלץ? כלומר, כמה ימים ברצף לתת את התרופה - יום אחד או יותר? נראה שישנן גישות שונות.. 3. לאחר כמה זמן ניתן לחזור על הטיפול במקרה הצורך? האם למשל שבועיים לאחר סיום טיפול ניתן להתחיל שוב אם מגרד שוב? תודה רבה!

שלום אין בעיה לתת טיפולים חוזרים. לעתים יש לתת טיפול עד 5 ימים ברצף כדי למגר אותם. חשוב לתת טיפול לכל המשפחה בו זמנית.

מנהל פורום רפואת ילדים