מכות בסנטר בזחילה תינוק בן שנה ו4

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

26/07/2018 | 16:54 | מאת: שני

דר שלום רב, בני בן שנה וארבעה חודשים מתחיל בימים אלו את צעדיו הראשונים אבל ברוב שעות היום מעדיף לזחול. בארבעה החודשים האחרונים פתח 3 פעמים את הסנטר בזמן זחילה ובוצעו פעמיים הדבקות.הוא חוטף בממוצע פעמיים בשבוע מכות בסנטר והמקום תמיד כחול מהמכות. הסיטואציה היא שהוא זוחל ופתאום מחליק קדימה או שהיד מתקפלת והוא דופק את הסנטר ברצפה. אני חוששת שיכול להגרם לו שבר בסנטר או בפנים מרוב המכות ובשבוע האחרון אני שמה אותו רוב היום בלול...השאלה שלי האם יכול להגרם נזק לעתיד מהמכות הללו? והאם הנפילות המרובות בזמן זחילה יכולות להעיד אולי על בעייה אורטופדית? אשמח לחוות דעתך תודה רבה

שלום, הסנטר לא ישבר אבל אם הוא פותח אותו מספר רב של פעמים יתכן ותשאר שם צלקת. לא נראה לי שיש הרבה מה לעשות כדי למנוע את הנפילות למעט אולי לתת לו לזחול על שטיח ולא על רצפה חלקה.

מנהל פורום רפואת ילדים