הכחלה בשפתיים לתינוק בן שנה ו 10 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

22/07/2018 | 11:35 | מאת: מירי

שלום בני בן שנה ו 10 חודשים אני שמה לב שכבר מספר פעמים השפתיים שלו מכחילות. חשב לי לציין שהמזגן דולק בבית רוב שעות היום מלבד כשהוא יוצא ממקלחת. אך עדיין הטמפרטורה של הבית לא קרה. הילד מאוד פעיל גם כשהשפתיים מכחילות ואם אני מדגדגת אותו או גורמת לו ממש להשתולל כשזה קורה לו אז זה נעלם. השפתיים מכחילות למספר שניות. הרופא המליצה לצלם כשזה קורה אך השפתיים שלו מאוד דקות מטבעם כך שעדשת מצלמה לא ממש מראה את המציאות. אני מאוד לחוצה ורוצה לדעת מה הסיבות שיכולות לגרום להכחלה למרות שהילד מרגיש טוב? ומה כדאי לבדוק אם בכלל?

שלום, אם כפי שציינת הילד מרגיש בטוב ואין לו כל בעיה הייתי מתעלם מזה. הכחלת שפתיים קורית הרבה אצל תינוקות ובהעדר תופעות נוספות זה חסר משמעות

מנהל פורום רפואת ילדים