פריחה אורטיקריה לפעוט בן שנה ו9

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

23/05/2018 | 08:43 | מאת: אביבה

שלום רב הבן שלי השבוע קם משנת צהריים עם פריחה חריפה בכל מיני מקומות בגוף. פריחה אדומה עם נקודות לבנות והיה לו קצת חום 37.9. לקחתי אותו למיון ילדים ועד שרופא ראה אותו הפריחה חלפה לה, אך בכל זאת הרופא אבחן את זה כפריחה אורטיקריה והבנתי שזה מצריך טיפול היסטמיני. א. איזה טיפול ניתן לתת לו על מנת למנוע או בזמן שזה קורה להעביר את זה במיידי? ב. ממה פריחה כזו יכולה לקרות? האם זה מסוכן? האם זה מדבק? (יש לציין שהוא אכל רגיל בימים שלפני הפריחה, הדבר היחיד החדש שהיה זה שערב לפני שיחק בחול מלוכלך בגן משחקים ישן...פעם ראשונה) תודה מראש.

שלום, זאת תגובה אלרגית וניתן לתת לו טיפות פנסטיל להעביר את התופעה. זה אינו מדבק

שלום, פריחה כזאת היא על רקע אלרגי ולכן אינה מדבקת או גורמת להרחקה מילדים אחרים. הטיפול בגיל הזה הוא ע"י טיפות פנסטיל וזה יכול לסלק את התופעה במהירות.

מנהל פורום רפואת ילדים