קשר בין אלרגיה לחלב ודם בצואה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

09/04/2018 | 18:32 | מאת: אתי

שלום. בני בן 3.5 שנים. בחודשים האחרונים לאחר שסבל משלשולים הפסקנו לתת לו מוצרי חלב בהמלצת הרופאה ומאז אכן שיפור גדול. (אגב, בדיקות הדם והצואה יצאו תקינות). אם מידיי פעם אוכל מעדן או שותה שוקו יסבול מכאבי בטן ומיציאה רכה.. היום היה לו שלשול ובניגוב ראיתי מעט דם אדום. ואז שמתי לב שגם בצואה עצמה באסלה.. קראתי בכמה מקומות שיש קשר בין דם בצואה לבין האלרגיה לחלב/רגישות ללקטוז. האם זה נכון? מה עלי לעשות? תודה מראש.

10/04/2018 | 02:35 | מאת: שכחתי לציין, אולי יש קשר..

שביום שלפני הוא אכל רק מצה עם שוקולד בבוקר ובצהריים. אולי זה פצע אותו ביציאה ולכן הדימום (שהיה קל)?

שלום, אכן יש קשר שכזה. אם הוא מגיב כך למוצרי חלב הרי שאין לתת לו מוצרים אלה ולתת לו מוצרים עם חלב סויה ותחליפים אחרים.

מנהל פורום רפואת ילדים