חום מתגבר במשך 6 ימים לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

08/04/2018 | 21:15 | מאת: גלינה

שלום רב, במקרה ראיתי חום של 38.3 בתינוק בן 10 חודשים, בריא ברוך בשם, לפני 6 ימים. החום היה רק בבוקר ועד יום הבא בערב, יום רביעי, היה ללא חום. מיום רביעי היה עם חום של עד 38.6 ונתתי לו נובימול רק בלילה, לפני שינה. מיום שישי בלילה, החום התחיל להתגבר וטיפס עד ל-39 והוא מקבל נובימול כל 4-6 שעות. היום קיבל נובימול ב-10 בבוקר ובשעה 18 היה עם חום 39.9. שמתי לו נר של אקמול והחום אחרי שעה וחצי ירד ל-38.9 ולאחר חצי שעה טיפס שוב ל-39.3. מחר אנחנו עושים בדיקות דם ושתן. המצב מאוד מלחיץ אותי לאור החמרת המצב ( ולא שיפור) במשך 6 ימים, כשהיום זה היום השישי. הסימנים הנלווים לחום הם קצת נזלת, גרון מעט אדום ועין אחת דומעת. במשך רוב היום הוא משחק ואוכל בצורה סבירה, בלילה יותר בוכה. מה זה יכול להיות? האם יעול להיות בימן למשהו חמור יותר? אודה לתדובתך בהקדם. תודה מראש

שלום, מבלי לבדוק את הילד נראה שמדובר במחלה וירלית שיכולה להמשך עד 10 ימים עם חום וכל מה שתארת. סבלנות והוא יחלים.

מנהל פורום רפואת ילדים