חנק אצל תינוקת בת שבועיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/03/2018 | 03:03 | מאת: שירן

הקטנה שלי כמעט בת שבועיים. כבר בבית חולים היתה נחנקת מהמי שפיר שבלעה מזל שהייתי לידה. פעמיים הכחילה לי שם. המי שפיר כבר יצאו אבל היא כמעט כל יום שעובר אני מוצאת אותה לפחות פעם אחת ולפעמים הרבה יותר במצב של חנק. יוצא לה מהאף ומהפה פליטה והיא במצב של השתנקות. הופכת אותה ודופקת על הגב כדי שתחזור לנשום. מצב מלחיץ מאוד שלוקח כמה דקות. אני כבר ממש בלחץ. כל הזמן בודקת שהכל בסדר. ישנה עם עין חצי פתוחה, ומפחדת לפספס חס וחלילה חנק שלה. לא שומעים את זה בכלל, אין שיעול או משהו מקדים. בטיפת חלב אמרה שאם מכחילה והשפתים אדומות הכל בסדר, אם הן כחולות כדאי לקחת לרופא ולהמשיך לבדוק.האמת שלא יצא לי לראות את השפתים, אני עם מנורת לילה קטנה, וגם ביום פשוט הפכתי אותה ישר כדי לעזור לה.. לחץץ לחץץ אשמח לדעת מה אפשר לעשות?

שלום, קרוב לודאי שעולה לה אוכל כתוצאה מרפלוקס וזה גורם להשתנקות. רצוי שרופא יראה את זה בזמן אמת.

מנהל פורום רפואת ילדים