כתמים על העור לתינוקת בת שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

05/03/2018 | 17:51 | מאת: נורית

בס"ד שלום רב ביתי בת שנתיים וחצי מגיל שנה ראינו על הגב שני כתיתי קפה ועוד אחד בטוסיק . האחד הנוסף היה שונה בצורתו - עגול בצורה מושלמת (האחרים היו כתמים בצורה לא ברורה ) וכהה יותר (חום יחסית כהה לעומת האחרים שהיו מאוד בהירים ). מזה כשנה לא ראינו כתמים נוספים. היום ראיתי כתם נוסף מעל האוזן בתוך השיער. הכתם דומה לזה שבטוסיק (עגול/אליפטי) בצבע חום יחסית כהה. יצא לה גם על האף עוד כתם שצבעו אפרפר ואינו נראה. סה"כ קיימים 4-5 כתמים, סה"כ התפתחות תקינה , לא ידוע לנו על מחלה במשפחה, אני יחסית מנומשת בפנים , בחזה, בידיים. האם יש מקום לבדוק את נושא מחלת הnp? הבנתי שיש בדיקה שניתן לעשות. יש עוד סימנים שעליי לעקוב אחריהם? האם יש תורשתיות מבחינת פיגמנטציה שיכולה להסביר את התופעה? האם יש הבדל בין היחס לכתמים העגולים לאילו המופשטים? לחוצה מאוד, אודה לתשובתך

שלום, צריך לראות ולבדוק את הכתמים ויתכן שאלו שהופיעו פשוט לא ראית אותם קודם והם לא ממש חדשים. גשו לייעוץ עם רופא עור מומחה לילדים והוא יוכל לבדוק וכנראה להרגיע אתכם.

מנהל פורום רפואת ילדים