תינוק עם מוניטור קרדיאלי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/02/2018 | 14:27 | מאת: חני

שלום, בני בן חודשיים ובעקבות אפנאה ממושכת, בגיל שלושה ימים, למספר דקות. נשלחנו הביתה עם מוניטור קרדיאלי. המוניטור הוגדר לטווח של 85-200 ביום יציאתנו מבית החולים כשהתינוק היה בן 10 ימים. בימים האחרונים המוניטור מצפצף בלילה בעקבות ירידה בפעימות הלב, כשאנחנו מסתכלים על התינוק הוא ישן, נראה נינוח וללא שינוי בצבע עורו. הקצב האיטי ביותר שראיתי במוניטור הוא 74 פעימות בדקה. האם זהו קצב תקין לתינוק בן חודשיים בשינה? האם צריך לעדכן את הטווח לקצב פעימות שונה? תודה רבה, אמא מודאגת

שלום, עליכם להתייעץ עם הרופאים שהמליצו על המוניטור. ניטור הלב הינו פחות חשוב והכוונה הייתה לניטור של הנשימות.

מנהל פורום רפואת ילדים