אומגה 3 EPA DHA מינון

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/01/2018 | 08:19 | מאת: אמא

ד"ר שלום. יש לי מספר שאלות לגבי אומגה 3. 1.הבן שלי בן שנתיים והתחלתי לתת לו בחודשים האחרונים אומגה 3 של אלטמן מיני אלספה: 600 מג שמן דגי ים. 180 מג EPA. 120 מג DHA. סהכ אומגה 300 מג. (אני פשוט עושה חור בקפסולה וסוחטת את השמן לכפית, הוא לוקח את זה בלי בעיה למרות הטעם והריח. פשוט האומגה ה-3 שמיועדים לילדים מלאים בסוכרים וחומרי טעם וריח וזה נראה לי תוספת מיותרת כל עוד הוא לוקח בלי בעיה את השמן הרגיל בלי בעיה). האם המינון מספיק לבני בן השנתיים? אשמח לשמוע את חוות דעתך וגם מה אתה ממליץ מבחינת EPA DHA. 2.אני לוקחת אומגה 3 שמשולבת חומצה פולית. 704 שמן דגים. 300 DHA. 100 EPA. האם מינון זה מספיק לי? מציינת שאני מניקה. 3. הבת שלי בת 9 חודשים יונקת. האם האומגה 3 שאני נוטלת מספיקה לה? במחשבה שהאומגה 3 עוברת בהנקה. במידה וזה לא מספיק. ממתי מתחילים לתת לה אומגה 3? ומהו המינון? כמה EPA DHA? 4. בעלי לא לוקח אומגה 3. האם יש ערך מוסף לזה שהוא יתחיל לקחת אומגה 3? אם כן, מהו המינון של EPA DHA? תודה רבה וסליחה על כמות השאלות. המשך יום טוב.

10/01/2018 | 08:30 | מאת: אמא

תוספת לגבי סעיף 2. האומגה שאני לוקחת היא בתוספת חומצה פולית 400 מג. המוצר הוא אומגה 3, 9 חודשים של אלטמן.

שלום, 1. המינון לילד מספיק 2. המינון בשבילך מספיק בהחלט 3. מה שעובר בהנקה הוא מועט יחסית אבל היא גם לא צריכה את זה כעט 4. התועלת של האומגה לא הוכחה במלואה ויש הרבה מאמרים לכאן ולכאן. אין כל הכרח לקחת את זה

מנהל פורום רפואת ילדים