חירחורים אצל ילדה בת שנה ו10

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/12/2017 | 13:06 | מאת: גלית

שלום, בתי בת שנה ו10 חודשים עם חום גבוה, נזלת ושיעול במשך 4 ימים. ביום הראשון נבדקה אצל רופאה מחליפה שטענה שזה ויראלי ונתנה אינהלציה עם ונטולין 3 פעמים ביום ושטיפות אף עם מי מלח. לאחר 3 ימים החום עדיין לא ירד ורופאת המשפחה נתנה לה אנטיביוטיקה אזניל/אזיתרומיצין פעם ביום, ואינהלציה עם ונטולין ובודיקורט פעמיים ביום. היום הייתה אמורה להתחיל אנטיביוטיקה אך כבר מהלילה אין לה חום בכלל. שאלתי האם יש טעם בכל זאת לתת לה אנטיביוטיקה או שאפשר לוותר?

שלום, מאד קשה לי לענות מבלי לבדוק את הילדה. הרופא שבדק הוא הצודק והקובע. נראה לי שאם אין חום ניתן לוותר על הטיפול אבל בהתאם לבדיקה הגופנית.

מנהל פורום רפואת ילדים