בת חודשיים ללא תאבון

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

29/11/2017 | 11:27 | מאת: דנה

שלום, תינוקת בת חודשיים, על הנקה מלאה, שלא ממש אוהבת לאכול. כשנולדה היתה אוכלת בממוצע כל 2-3 שעות. בגיל חודש התחילה להוריד את ארוחות הלילה כך שהיתה אוכלת בפעם האחרונה בסביבות 7 בערב ולאחר מכן ב-6 בבוקר. בשבוע האחרון התחילה גם להוריד ארוחה במהלך היום- אוכלת פעם ראשונה ב-6 בבוקר ואחרי זה ב-12-13. רוב הזמן היא ישנה ולכן לא אוכלת. כשאני מנסה להאכיל אותה כשהיא ערה (גם כשאין דרישה מבחינתה), היא לוקחת כמה שלוקים ומתחילה לפטפט ולצחוק ולא אוכלת. בטיפת חלב ירדה מאחוזון 63 בגיל חודש לאחוזון 50 בגיל חודשיים. מבחינת התנהגות היא חמודה, צחקנית, חייכנית, סקרנית ולא נראה איזשהו עיכוב מבחינת מה שאמורה לעשות. האם המצב תקין? איך ניתן להאכיל תינוקת שלא רוצה לאכול? האם יש מה להתערב אם היא מתפתחת כראוי? תודה

שלום, אם היא אוכלת ללא התפתלות או הקשתת ראש אזי אין כנראה רפלוקס סמוי. זאת יכולה להיות אחת הסיבות לירידה בכמות האוכל.

מנהל פורום רפואת ילדים