תינוק כל הזמן מתאמץ ולוחץ עם כל הגוף כאילו מרים משקולותץ

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

27/10/2017 | 14:07 | מאת: תינוק כל הזמן מתאמץ

תינוק שלי בן 4.5 חודשים, מאוד חייכן ורגוע בדרך כלל, לאחרונה הוא כל הזמן מתאמץ ולוחץ עם כל הגוף, כאילו מרים משקולות.. ועושה את זה כל הזמן, גם כשאני לוקחת אותו על הידיים כדי להרדים, הוא מושיט ידיים ורגליים וכאילו דוחף אותי, שבעצם פשוט מתאמץ מאין סיבה… אנחנו מאחורי התקופה של גזים/קוליק.. מה שכן שהצואה של תינוק בצבע ירקרק כבר כמעט חודש, רופאת משפחה אמרה שאין שום סיבה לדאגה, הצבע לא אמור להטריד אותי… ובכל זאת, זה נראה מאוד לא טוב הלחיצות הלא נורמליות שלו… מה זה יכול להיות?

שלום, צריך לקבל תיאור מפורט יותר לגבי התופעה. יתכן שהוא סובל מרפלוקס וצרבת וזה גורם לו לאי נוחות וסבל.

29/10/2017 | 11:47 | מאת: אולגה

היי דוקטור, צירפתי לך וידאו, תוכל לראות בבקשה. בוידאו זה כמו התקף של לחיצות כאלה, לפעמים זה פוחת ולפעמים שוב עולה.

29/10/2017 | 11:56 | מאת: אולגה

אני רק רוצה להוסיף, שהלחיצות האלה התחילו פחות או יותר ביחד עם הצבע של הצואה(ירקרקה). וכן הוא לא נרדם על הידיים בשכיבה, אלה כמעט רוב הזמן חצי ישיבה או עמידה(שכיבה עלי). לאחר התיעצות עם רוםאת ילדים נאמר לי שמאוד יכול להיות שזה וירוס בבטן שגורם לו להיתנהג כך. תאמר לי בבקשה, אם זה באמת רפלוקס או צרבת(וזה נראה לי יותר הגיוני מאשר וירוס), מה אפשר לעשות? אולי להחליף תמ"ל? תודה רבה על תשובה מראש.

מנהל פורום רפואת ילדים