המטומה בראש תינוק 7 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

04/10/2017 | 09:41 | מאת: אסתר

היי, הבן שלי בן 7 חודשים לפני כחודשיים קיבל מכה ממש קלה בראש שגרמה לנפיחות שלא עברה. לאחר בדיקה אצל רופא ילדים, אולטרסאונד ראש, נוירוכירורג ואולטרסאונד רקמות רכות נאמר לנו שזה דם קרוש תת עורי ואין סכנה ויעבור לבד. הבליטה לא עוברת ולא קטנה ועברו מעל חודשיים, כרגע מפריעה רק מבחינה אסטתית כי ההתנהגות וההתפתחות תקינים לחלוטין. השאלה שלי האם לא מסוכן ? מרגישה כאילו זה כבר פולש לכיוון המרפס, נראה ממש מלחיץ אם כי אסטתיות פחות מעניינת אותי. מרגישה ששיגעתי את הרופא שכן כל שבוע מגיע עם אותה השאלה. האם יש סיכוי שפיספסו משהו באולטרסאונד? שחלילה זה לא משהו מסוכן? תודה מראש!

שלום, לעיתים זה לוקח זמן ממושך עד שזה יעלם. סבלנות.

15/10/2017 | 10:57 | מאת: אסתר

היי ביצים האחרונים הופיעו כמו מין נקודות אדומות שטפי דם על ההמטומה באמתע כמו פצע.. רופא משפחה נתן אנטיביוטיקה למניעת זיהום ואמר שאולי זה מההימתחות של העור. התחושה שלי היא שהיא פשוט גדלה מיום ליום! האם לדעתך מצריך פנייה מיידית לבית חולים? האם זה משהו שקורה? התחושה שפיספסו חלילה משהו באולטרסאונד מאוד מלחיצה אותי! לתשובתך אודה.

מנהל פורום רפואת ילדים