כאבים ברגל שמאל אצל ילדה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

02/09/2017 | 23:48 | מאת: שילת

היי. בתי בת החמש וחצי מתלוננת בשנה האחרונה על כאבי רגליים. רוב הזמן מדובר על כאב ברגל שמאל, לאורך השוק מקדימה . היא לא מצביעה על נקודה מסויימת, אלא מהברך ומטה. הכאב מופיע כשהיא עייפה ובדר"כ בשעות הערב. הוא יכול להימשך עד שעה ולעיתים להיעלם אחרי מספר דקות. הכאב הוא לא חזק ממש שכן הוא לא מעיר אותה מהשינה והוא רק מטריד אותה. היא אף פעם לא בכתה מהכאב. ישנם חודשים שהיא לא מתלוננת על כאבים וישנן תקופות שבשבוע אחד יכולות להיות מספר תלונות. בדיקות דם תקינות. אין תופעות חריגות. אין חום. אין גוש/ אדמומיות/ נפיחות. מה שמטריד אותי זה שלרוב התלונה שלה היא ברגל שמאל ותמיד באותו המקום, כאמור מהברך ומטה, קרי איזור השוק מקדימה ולא מאחורי השוק. יש צורך בבירור או להניח לזה? ואם כן, איזה בירור צריך לעשות? תודה רבה...

שלום, לפי התיאור, הגיל והמיקום מדובר בכאבי גדילה. לא צריך לעשות דבר ואם זה חזק יותר ניתן לתת נגד כאבים

מנהל פורום רפואת ילדים