איוושה 2/6 תינוק בן 5 שבועות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

29/08/2017 | 22:55 | מאת: שיר

שלום דר, נמצאה אצל בני בן החודש איוושה סיסטולית 2/6 רופאת ילדים טוענת ששכיח מאד ושלחה לאקו לב וכי למחרת אפילו שמעה יותר חלש . מהתשובות אתה עונה כי מדובר בלב צעיר עם זרימת דם מוגברת כלומר לב בריא..רציתי לדעת מה ההבדל בין הסבר כזה שהוא מרגיע מאד לבין חור שאמור להיסגר האם אלה 2 אבחנות שונות?

שלום, כן זה אכן שתי אבחנות שונות. בכל מקרה אלה דברים שמסתדרים לבד אך חשוב לבצע את אקו לשלול את קיום החור. לרוב זה פשוט לב צעיר וכו'

01/09/2017 | 11:22 | מאת: שיר

ומניסיונך זה בדרכ העיניין של לב צעיר? כי בסקירות בהריון הכל היהיה תקיו. ודבר אחרון במידה וזה האבחנה של לב צעיר זה בגלל שבית החזה דק ושומעים משהו שהוא תקין אז ישמעו פחות אם בכלל כשהתינוק יגדל וביץ החזה יתעבה? תודה רבה על תשובתך

01/09/2017 | 11:30 | מאת: שיר

סליחה על השאלה הנוספת .. דר איך אתה מסביר שלמחרת הרופאת ילדים שמעה את הרעש עוד יותר חלש בהשוואה מיום לפני כאשר יום לפני רשמה 2/6?

01/09/2017 | 12:08 | מאת: שיר

יש לציין שהאקו בשבוע הבא

מנהל פורום רפואת ילדים