ילדה בת שנה ו-4 צולעת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/07/2017 | 18:04 | מאת: עמית

שלום רב. יש לי ילדה בת שנה ו-4 חודשים שצולעת כבר 8 ימים עם קושי בהליכה ותנועה חופשית של רגל ימין בעיקר בשעות הבוקר, ביקרנו כבר פעמיים בתקופה זו בבית חולים העמק בעפולה ואנחנו עדיין מאוד מודאגים וסקפטים לגבי האבחנה והמשך הטיפול ורצינו חוות דעת נוספת ממומחה לאורטופדיית ילדים. הילדה עברה צילומי רנטגן ו-US והכל נמצא תקין למעט קצת נוזל צלול שנמצא במפרק הירך, נאמר לנו על ידי הצוות שהצליעה נובעת מהנוזל והנוזל נובע מוירוס כלשהו, הילדה סובלת מ TRANSIENT SINOVITIS כלומר צליעה חולפת לדברי הרופאים. הבנו שזוהי תופעה שחולפת לאחר 3 ימים לכל היותר וכמו שנאמר הילדה כבר 8 ימים צולעת. היה לה ועדיין יש לה חום לסירוגין ללא סימן למחלה (רק חום) בשבועות האחרונים והיא מוציאה שיניים. הצוות לא בהכרח מקשר בין החום לצליעה והורו לנו להגיע לביקורת ביום ראשון. תודה רבה מראש.

שלום, האבחנה בהחלט סבירה והטיפול הוא בנורופן כל 8 שעות בסירופ. זה אכן חולף מעצמו.

מנהל פורום רפואת ילדים